Home / Genieten / Lekker lunchen in Hasselt: tien bijzondere adresjes!

Lekker lunchen in Hasselt: tien bijzondere adresjes!

Gezellig lunchen in Hasselt: dat kan elke dag van de week. Hasselt zit boordevol leuke plekjes waar je terecht kunt voor een snelle én originele hap. Tientallen cafés en restaurants bieden smakelijke gerechtjes aan. Een toffe en smakelijke greep uit het aanbod.

https://www.instagram.com/p/BWFKYMkhpyJ/?taken-at=309327694
Zuppa
Niets is beter dan een soepje tussen de middag. Voor een 4-tal euro schenkt Zuppa een verse kom dagsoep. De zaak biedt ook heerlijke maaltijdsoepen aan. Deze plek is beslist een aanrader voor een snelle, warme én gezonde hap. Op zaterdag verrast Zuppa het cliënteel met lekkere extraatjes. Koekjestaart, iemand?

Woody’s
Even buiten het centrum van Hasselt ligt broodjeszaak Woody’s. Het interieur oogt best trendy en de broodjes zijn dat eveneens! De slogan van Woody’s luidt namelijk: ‘super trendy broodjes vol fantasie’. Op de kaart geven kleurcodes aan of een broodje vegetarisch is of vlees bevat.


Tastybowl
Tastybowlen [ww.; tastybowlde, getastybowled]. Dit Thaise wokrestaurant heeft een eigen werkwoord. De pas gerenoveerde Tastybowl is dan ook een begrip in Hasselt. Je bestelt aan de toog en even later geniet je (met of zonder stokjes) van de Oosterse keuken. Ook afhalen is mogelijk. Handig weetje: op de menukaart geven vlammetjes aan hoe pikant een gerecht is. Bij vier vlammetjes raden we aan om voldoende water op tafel te zetten.

https://www.instagram.com/p/BG88oa5GWyu/
De Coeckepanne
Een pannenkoek met spekjes of liever met een dikke laag Nutella? Zoet of hartig, bij De Coeckepanne vind je beslist een pannenkoek naar jouw smaak. Lekker en niet duur. Op het menu staan ook pasta’s, slaatjes en soepen. ’s Zomers is het aangenaam toeven op het terras.


Coffee Café
Geloof het of niet, maar wij gaan naar een koffiebar voor de broodjes. Het ‘boke‘ met komkommersalade, tomaat en dille is niet te versmaden. Ook een krokant broodje met brie, honing en walnootjes gaat er steeds in. Elke dag is er keuze uit verse gebakjes en taart. Die lekkernijen zijn moeilijk te weerstaan terwijl je geniet van de koffie of chocolademelk met namen als Full Moon en Sweet Cholula. Combinaties met fruit, noten, snoeperijen en zo meer zijn niet vreemd aan het inventieve Coffee Cafe personeel.


Juicebox
In galerij de Ware Vrienden ligt het kleine zaakje. Juicebox is net groot genoeg om jouw favoriete smoothie in elkaar te toveren. Laat je verrassen door een aantal excentrieke drankjes als Cheeta’s Madness en Wild Bunch. Deze fruitbommetjes geven je alle energie die je nodig hebt – ook sapjes zijn een smakelijke lunch!


Fietsbar
Lunchen, koffie slurpen en laten sleutelen aan je fiets. Het kan allemaal én tegelijkertijd in deze vintage hybride zaak van barista Karolien en fietsenmaker Lukas. Het koppel draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en kiezen daarom resoluut voor biologische producten. Van biologisch afbreekbare kettingolie tot groenten en fruit van sociale werkplaats en bioboerderij De Wroeter.


Botanique
Verkozen tot één van de beste hamburger restaurants van België is Botanique dé hotspot voor gezonde en culinaire burgers en salades. Toppers voor carnivoren zijn de 100% Macho Nacho rundsburger en de BBQ Bacon terwijl veggies zeker de Sunshine Salad of Delicious Detox moeten proberen.

Eve and Molly’s
Mag het eens iets anders zijn dan de gekende broodjes? Bagels bijvoorbeeld, ronde broodjes met een gat erin. In tegenstelling tot een donut wordt de bagel gekookt zodat het vet eruit is. Je bagel stel je zelf samen met dagverse ingrediënten. De heerlijk koffie, van een kleinschalige branderij in Bocholt, kan je zelf samenstellen naar eigen smaak met siroop, saus, slagroom en zoetigheden.


De Tijd hervonden
Hier neem je best even de tijd om te genieten én te lezen. Deze stek is een pleisterplaats voor kunst- en literatuurliefhebbers. De conceptstore omvat een literair café met een kunstgalerij en boekhandel. In de bistro serveert men je ontbijt, lunches en desserts uit de  Vlaamse keuken met een Italiaanse toets.

PRAKTISCHE INFO
Zuppa |  Botermarkt 13, 3500 Hasselt
Woody’s | Pietelbeekstraat 5, 3500 Hasselt
Tastybowl |Fruitmarkt 34, 3500 Hasselt
De Coeckepanne | Schrijnwerkerstraat 12, 3500 Hasselt
Coffee café | Badderijstraat 6, 3500 Hasselt
Juicebox | Maastrichterstraat 1, 3500 Hasselt
Fietsbar | Minderbroedersstraat 54, 3500 Hasselt
Botanique | Zuivelmarkt 11, 3500 Hasselt
Eve and Molly’s | Badderijstraat 19b, 3500 Hasselt
De Tijd hervonden | Witte Nonnenstraat 8Coverfoto © Niek Verlaan via Pixabay

About Bruno Loockx

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Check Also

weekendje oostende venetiaanse gaanderijen

10 tips voor een geslaagd weekendje Oostende

De koningin der badsteden heeft niet alleen een weids strand, maar ook een waaier aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *