Home / Nieuws / Eindeloos fietsen in de Dendervallei – 5 verrassende fietsroutes
Fietsen in de Dendervallei

Eindeloos fietsen in de Dendervallei – 5 verrassende fietsroutes

Wie net als onze reisreporters houdt van een originele fietstocht, kan vanaf nu op pad met de nieuwe fietsgids van Toerisme Oost-Vlaanderen. Met ‘Fietsen in de Dendervallei’ kan je namelijk eindeloos trappen langs de vijf aansluitende routes tussen Dendermonde, Aalst, Ninove, Geraardsbergen en Ath.  

Fietsen in de Dendervallei
Met de nieuwe fietsbrochure ‘Fietsen in de Dendervallei’ zet Toerisme Oost-Vlaanderen vijf trotse Dendersteden en hun omgeving in de spotlights: Dendermonde, Aalst, Ninove, Geraardsbergen en Ath. Vijf verrassende fietslussen nemen je mee in de rijke geschiedenis van de verschillende steden. Of ze dompelen je onder in de stilte en de rust van het Vlaamse platteland. Voor zij die een meerdaagse trip plannen, geeft de brochure gepaste logeertips voor overnachtingen onderweg.

5 routes op de vernieuwde fietsnetwerken
De fietsroutes in de nieuwe fietsbrochure lopen langs knooppunten. Daarenboven zijn ze in lijn met de recent gelanceerde nieuwe fietsknooppuntennetwerken van Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. De horeca-adressen in de brochure kregen eerst een grondige update. Hierdoor kunnen fietsers nu naar hartenlust genieten van de heerlijke gastronomie die de Dendervallei te bieden heeft. Voor een heerlijke fietstocht hoef je deze zomer het land dus niet meer uit!

Een ommetje naar Henegouwen
De brochure ‘Fietsen in de Dendervallei’ telt in totaal 92 pagina’s boordevol eet-, drink-, doe- en logeertips voor de fietser. Naast de vijf aansluitende routes tussen Dendermonde en Ath, staan ook de geschiedenis van de Dendersteden en de talrijke musea erin beschreven. Een exemplaar kost 6 euro en bestel je best online via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen, op www.routen.be/webshop.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Oost-Vlaanderen | Woodrow Wilsonplein 2 | 9000 Gent | Tel. +32 (0)9 267 70 70 | Internet: www.routen.be
Fietsbrochure ‘Fietsen in de Dendervallei’ | 92 pagina’s boordevol eet-, drink-, doe- en logeertips | Kostprijs 6 euro | Webshop: www.routen.be/fietsen-langs-dender
Meer leuke fietstips vind je in onze rubriek: fietsen

Heb jij nog extra tips voor een daguitstap in de Dendervallei?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks, of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Beeldmateriaal: © David Samyn / Rechtenhouder: Toerisme Oost-Vlaanderen

About De redactie

Check Also

Lego Discovery Centre Brussels

Getest en goedgekeurd: Lego Discovery Centre Brussels

Dichtbijhuistips-reporter Evy en haar kroost trokken onlangs naar het Lego Discovery Centre Brussels in Docks …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *