Home / Nieuws / Extra veel wandelplezier in Landschapspark Bulskampveld
wandelnetwerk-Bulskampveld

Extra veel wandelplezier in Landschapspark Bulskampveld

Wie maar niet genoeg krijgt van al dat wandelen, kan sinds kort zijn hart ophalen in Landschapspark Bulskampveld. Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen breidden het bestaande wandelnetwerk namelijk uit met 75 kilometer aan wandelpaden.

Met de uitbreiding van 150 naar 225 kilometer verbindt wandelnetwerk Bulskampveld de toeristische regio’s Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en Meetjesland (Oost-Vlaanderen). Het netwerk werd grondig herzien en brengt de wandelaar een nog aantrekkelijker traject. Zo maken nu ook het Domein Menas, het natuurgebied Hooggoed in Sint-Maria-Aalter, de bossen van Nieuwenhove en Kampveld, en de dorpskernen van Waardamme deel uit van het wandelnetwerk Bulskampveld.

Op Expeditie in Menas
Op domein Menas in Sint-Maria-Aalter werd eerder al een ‘Expeditie’ gerealiseerd. De ‘Expedities Bulskampveld’ zijn duurzame en avontuurlijke wandelroutes van twee à drie kilometer voor gezinnen met jonge kinderen. De Expedities, met elk een eigen thema (dieren, cultuurhistorie, archeologie, zintuigen en innerlijke balans), dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk maar aan speelnatuur, een hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer!

Praktisch
De in totaal 164 knooppunten zijn bewegwijzerd in twee richtingen. Een kaart van het wandelnetwerk Bulskampveld kost € 8,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Meer informatie over de Expedities vind je op de vernieuwde Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld. Deze is gratis te verkrijgen bij Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Op de website van Westtoer kan je de kaart downloaden en vind je aparte routekaartjes en praktische informatie over de Expedities.

Wandelde jij ook reeds in het wandelnetwerk Bulskampveld?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Zin in meer wandelen? Klik en ontdek dan ons aanbod wandelingen.

Bron en beeldmateriaal: Toerisme Oost-Vlaanderen

About Bruno Loockx

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Check Also

wildkamperen

Wildkamperen: zo beleef je een into-the-wild gevoel

Overnachten in uitgestrekte bossen, ontwaken op idyllische plekken bij tonen van enig vogelgezang. Geef toe, …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *