Home / Overnachten / B&B / Gezinsvriendelijk onthaasten in la petite Provence
Gezinsvriendelijk onthaasten in gastenverblijf Sens du Sud

Gezinsvriendelijk onthaasten in la petite Provence

In het meest zuidelijke dorpje van ons land baten het schrijverskoppel An en Luc B&B Sens du Sud uit. Geheel in de stijl van ‘pluk de dag’ genoot Reisreporter Annemie Van den Bergh samen met haar gezin van enkele ontspannende dagen bij het creatieve duo.

Ontspannen ver weg van alle drukte
Het echtpaar dat bekend is van ‘ZuiderZinnen, het festival van het woord’ vond ver weg van alle drukte in de Gaume hun stek waar ze zich, ontdaan van alle stress, kunnen focussen op literatuur en kunst. Doch de statige hoeve waarin ze zich nestelden leende zich tot meer en gezien het sociale, literaire en artistieke leven van An en Luc was de ombouw tot een gastenverblijf zeker geen slechte keuze.

Gezinsvriendelijk onthaasten in gastenverblijf Sens du Sud
Gastheer Luc decoreerde de muren op artistieke wijze

Bij onze aankomst worden we onmiddellijk warm onthaald door het koppel en hun zoontje Felix. Onze kinderen hebben er direct een speelkameraadje bij. We krijgen de sleutel van de ‘suite of la chambre des amoureux’, een nette en ruime kamer, die niet voorzien is van de grootste luxe, maar wel uitgerust is met een fantastische douche. De muren behangen vond Luc een overbodig gedoe en daarom werden alle muren door de gastheer zelf kunstig aangekleed. Ook de andere kamers kregen tot de verbeeldingsprekende namen: de Toscaanse kamer, la Petite Provence, de sterrenkamer en la chambre des artistes.

Een veilige, rustige en artistieke omgeving
De 19de eeuwse hoeve werd niet alleen verbouwd tot een gastenverblijf, maar ook tot een kunstencentrum annex expositieruimte. Tevens werd er plaats voorzien voor het geven van workshops. In de afgesloten tuin kunnen kinderen vrijuit ravotten of een frisse duik nemen in het opbouwzwembad. De ouders kunnen zorgeloos genieten of luieren in de ligzetels.

Gezinsvriendelijk onthaasten in gastenverblijf Sens du Sud
De tot een gastenverblijf verbouwde 19de eeuwse hoeve

Met zijn allen genieten van Table d’hôte
Voor het avondeten mogen we onze benen onder de lange eettafel schuiven van de uitbaters. Aan deze kloostertafel kunnen niet minder dan 12 gasten tafelen. De eetkamer annex woonkamer ademt warmte en gezelligheid uit door het gebruik van authentieke materialen. Heerlijke (streek)gerechten worden geserveerd in de Table d’hôte formule. De heerlijke, rijke bouillabaisse vonden wij een aanrader. Zelfs de kinderen werden met aangepaste menu’s culinair verwend. Luc blijkt een uitstekende entertainer te zijn en het avondeten verloopt steeds in een opperste stemming. Zo vader zo zoon en op zijn beurt ontpopte zoontje Felix zich tot een vrolijke gastheer voor de jongste aanwezigen.

Uitgebreid Gaumees ontbijt
Elke dag zijn we vroeg uit de veren om op pad te gaan in de hoop plaatselijk wild te spotten. We zijn eraan voor de moeite, maar dergelijke ochtendwandelingen stimuleren duidelijk de honger. De eet- woonkamer met zicht over de vallei richting Frankrijk is dan gevuld met de heerlijke geur van vers gebakken brood. Verlekkerd schuiven we telkens aan de uitgerekte gedekte tafel. Eenmaal gezeten, genieten we van de lokale lekkernijen en een eitje naar keuze.

Tevreden naar huis
Het afscheid valt zwaar voor onze kinderen, die met hun speelkameraadje Felix een bijzondere leuke vakantie beleefden. We krijgen nog enkele bezoek- en doetips voor onze terugreis en betalen tevreden de zeer schappelijke afrekening. Deze B&B met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, het immer sympathieke gastkoppel, is een aanrader voor (jonge) gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een rustige en gemoedelijke plek om te onthaasten.

Basiliek Avioth
Een uit de kluiten geschoten basiliek in het piepkleine dorpje Avioth als een baken in het landschap. De reden hiervoor is dat de basiliek op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella ligt.

Ann en Luc serveren je graag volgende tips:

PRAKTISCHE INFO
Résidence Sens du Sud | Rue de l’Ermitage 3 | 6767 Torgny | Tel : +32 (0)63/22 22 29 of +32 (0)486/87 23 13 | Email: info@sensdusud.be

Foto’s: © Peter Verachtert | B&B Sens du Sud | Baseliek Avioth door Welleschik – Eigen werk, CC BY-SA 3.0,
Dit artikel verscheen eerder op reisreporter.be onder de rubriek overnachten.

About Annemie Van den Bergh

Deze sportieve reisreporter heeft oog voor de natuur en het gezonde leven. Annemie Van den Bergh houdt van de charmes van kleine logies en hoevetoerisme.

Check Also

luxueus kamperen bij de grotten van Han

Doen met de kids: luxueus kamperen bij de Grotten van Han

Reisreporter Evy trok er met haar gezin een weekendje op uit en ging luxueus kamperen …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *