Home / Trips / Daguitstap / Floralia Brussels: kleurrijke bloemenpracht in Groot-Bijgaarden
Floralia Brussel 2021

Floralia Brussels: kleurrijke bloemenpracht in Groot-Bijgaarden

De Belgische lente heeft zich al een paar keer van haar mooiste kant laten zien. Reisreporter Ann bond dan ook haar wandelschoenen aan en trok richting het feeërieke kasteeldomein in Groot-Bijgaarden. Tijdens de Floralia Brussels wandelde ze tussen de meer dan 1 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen. Nog tot en met 3 mei kan jij hetzelfde doen!
Floralia Brussel 2021 in Groot Bijgaarden

Bloemententoonstelling in prestigieus kasteel
Wanneer Reisreporter Ann ’s ochtends haar wandelschoenen aantrekt, is het nog grauw en kil. Dat kan de pret echter niet bederven, want vandaag trekt ze naar de groene rand van Brussel. Daar bezoekt ze het wondermooie kasteel van Groot-Bijgaarden. Het kasteel dateert uit de 17de eeuw en is opgetrokken in een zuivere Vlaamse renaissancestijl. Vandaag de dag doet het dienst als exclusieve locatie voor onvergetelijke trouwfeesten, seminaries en personeelsfeesten. Een keer per jaar vinden er de kleurrijke Floralia Brussels plaats.

Kleurrijke 18de editie van Floralia Brussel
In het 14 ha grote park werden in het najaar meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant. Nu laten die zich van hun allermooiste kant zien. De 18de editie van de Floralia Brussels toont het publiek in totaal meer dan 500 soorten voorjaarsbloemen waaronder hyacinten, narcissen en tulpen. Deze editie is bovendien extra speciaal, want dit jaar kan je er een grote verzameling rododendrons en azalea’s afkomstig uit de tuinen van Exbury Gardens in Groot-Brittannië bewonderen.

Bereid je bezoek voor!
Wil je net als Ann een bezoekje brengen aan de wondermooie bloemententoonstelling? Je kan tickets ter plaatse kopen aan de kassa, maar beter reserveer je op voorhand een ticketje. Dat kan online via de website van Floralia Brussels. Je kan Floralia Brussel bereiken met het openbaar vervoer van de Brusselse treinstations. Check ook hiervoor de website. Tijdens het bloemenevent zijn de tuinen, de serre, de toren en de kapel toegankelijk. Let op: picknicken is verboden! Je kan in de cafetaria terecht voor een lichte maaltijd en dranken. Reken voor je bezoek aan Floralia Brussels op ruim anderhalf uur.

Bezocht jij ook reeds Floralia Brussels of het Kasteel van Groot Bijgaarden?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Kasteel van Groot-Bijgaarden | Isidoor Van Beverenstraat 5 | 1702 Groot-Bijgaarden | Tel.: 02 466 29 07 | E-mail: contact@kasteelgrootbijgaarden.be | Internet: kasteelgrootbijgaarden.be
Floralia Brussels | van 2 april tot 3 mei 2022 | Openingsuren: 10u tot 18u | Prijs: standaardticket – € 15 | Internet: floralia-brussels.be
Meer leuke daguitstappen vind je in onze rubriek Trips!

📌 Pin nu en plan later

Floralia Brussel 2021
Foto’s: Ann Van de Velde
Tekst: Evy Vandeborne

About Ann Van de Velde

Ann stippelt een daguitstap nooit op voorhand uit. Eens op bestemming laat ze zich leiden door haar gevoel. Ontdekken doet ze dus al wandelend. En dat brengt haar vaak op onbekende, maar prachtige plekken. Zo is wandelen zoveel meer dan alleen maar bewegen!

Check Also

Hotel–restaurant Sanglier Durbuy: uithangbord voor kleinste Belgische stad

Durbuy is het kleinste stadje van de wereld. Hoewel het in hartje Wallonië ligt, waan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *